Muzeum žraloků

Muzeum žraloků na farmě Bjarnarhöfn se nachází na severním pobřeží poloostrova Snæfellsnes mezi městy Grundafjörður a Stykkishólmur. Oblast je známá pro rybářskou kulturu a folklór.

Během osobní prohlídky, která je podle oficiálních stránek vhodná pro všechny věkové kategorie, se seznámíte s biologií žraloků a především se žraločím masem, způsobem lovu žraloků následným zpracování masa. Islandským tradičním pokrmem je fermentované žraločí maso, které se připravuje několik měsíců. Tato pochutina je známá pod názvem hakarl a její zápach je vyloženě legendární. Ano, na místě můžete hakarl ochutnat a zapít ji panákem islandského Brevininu. V muzeu jsou vystaveny také starobylé rybářské čluny a nástroji, stejně jako spousta žraločích memorabilií. Kurátoři a majitelé mimo jiné prozradí fascinující podrobnosti o místním žralokovi grónském, a proč je třeba jeho maso fermentovat.

Cestovatelé recenzují Muzeum žraloků

Průměrné hodnocení (4.4).

Celkem hodnotilo 851 uživatelů.

Navštívili jste Muzeum žraloků? Podělte se o své zkušenosti a napište recenzi.

5 Komentáře

  1. Vivi Kuriakidou. (Google recenze)

    Jedinečný zážitek! Obrovská tradice, hodně starožitností. Tohle je nezapomenutelné! Vysvětlují vše o grónském žralokovi a o tom, jak se vyrábí. Toto muzeum musíte navštívit. Je to jediné na Islandu!!

  2. Giuseppe Bassi. (Google recenze)

    Nachází se nedaleko hlavní silnice, doporučuji navštívit muzeum a dozvědět se více o této praxi, díky prohlídce je k dispozici asi půlhodina. Později pro ty, kteří chtějí, je možné ochutnat jimi vyrobeného fermentovaného žraloka. Po prohlídce je součástí vstupenky návštěva externí sušárny, kde pokračuje proces žraločí fermentace.

  3. laura rizza. (Google recenze)

    Zajímavý!!!
    S přibližně 8 eury na osobu (děti do 16 let zdarma) můžete navštívit muzeum a průvodce vám vysvětlí, jak sušit žraločí maso, které můžete také ochutnat!
    Zvenku můžete vidět sušičku.

  4. Martijn Stoof. (Google recenze)

    Jaké pěkné muzeum. Říká se tomu žraločí muzeum, ale to k tomu patří. Ve velké stodole jsou všechny druhy cetek z dob minulých. Žraločí věci, samozřejmě. Nejlepší na tom je příběh, který majitel vypráví o zpracování žraločího masa. Grónští žraloci jsou náhodným úlovkem. Ochutnat můžete i finální produkt, fermentovaného žraloka. S kouskem žitného chleba. Můžete si také prohlédnout kůlnu, kde suší ryby. Děti do 15 let včetně jsou zdarma. Zbytek zaplatí 1500 korun. Snadné nalezení, dostatek parkovacích míst.

  5. Rostislav Filip. (Google recenze)

    Prima průvodce a ochutnávka fermentovaného žraloka stojí za to

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přidat do oblíbených
Zobrazit oblíbené
pondělí: 10:00–17:00
úterý: 10:00–17:00
středa: 10:00–17:00
čtvrtek: 10:00–17:00
pátek: 10:00–17:00
sobota: 10:00–17:00
neděle: 10:00–17:00

Odstartujte nové dobrodružství:

  1. Letenky
  2. Ubytování
  3. Pojištění
  4. Autopůjčovna
  5. Zájezdy