Mořské varhany

Mořské varhany se nachází v chorvatské městě Zadar, ve starém městě na Istrijském nábřeží. Jedná se o světový unikát, který byste při návštěvě Zadaru neměli opomenout navštívit.

Místo na první pohled vypadá jako široké bílé schody vedoucí do moře, přičemž při bližším pohledu si můžete všimnout otvorů, které se ve schodech nachází. Systém 35 trubek a píšťal vydává díky vlnám moře zvláštní až magické zvuky. Prý je možné z varhan vyloudit až 7 akordů složených z 35 tónů. Tento hudební nástroj kombinovaný s městskou architekturou je mezi turisty velmi oblíbený. Uklidňující výhled na moře doprovázený zvláštní hudbou z varhan a teplé chorvatské slunce jsou ideální pro příjemné posezení a odpočinek.

Autorem mořských varhan je zadarský architekt N. Bašić. Při realizaci jeho návrhu využil odborného poradenství firmy Hefner, která je známá výrobou varhan.

Cestovatelé recenzují Mořské varhany

Průměrné hodnocení (4.7).

Celkem hodnotilo 48 776 uživatelů.

Navštívili jste Mořské varhany? Podělte se o své zkušenosti a napište recenzi.

5 Komentáře

  1. zdravotní motodlaha. (Google recenze)

    Zadar krásné město u moře. Mořské varhany jsou skvělé jak přes den tak hlavně po setmění.

  2. Zdeňka Chmelařová. (Google recenze)

    Skvělá záležitost, pohlazení po duši. Každý si tam najde ten svůj kousek. Rozhodně doporučuji. Žádné vstupné se tam neplatí

  3. Veronika Kobližková. (Google recenze)

    Zajímavé místo, určitě stojí za navštívení na Zadaru . Jak vlny šplouchají ,tak schody hezky hrají. Určitě je to jeden z bodů, který by člověk měl navštívit .

  4. Milan Sahula. (Google recenze)

    Tak tohle je opravdu nádhera a úžasný relax. Jezdíme sem při každé cestě do Chorvatska a třeba i když jen projíždíme. A kdy to bylo nejlepší – byli jsme tu začátkem února, nebe skoro bez mráčku a lidé skoro žádní… A v noci úplně sami, naprostá fantazie… A to nemluvím o západu slunce…

  5. Jitka Sečková. (Google recenze)

    Nádherné místo. Když jsou vlny, mořské varhany hrají. Máme to tu rádi. Ano, bývá tu víc lidi, ale to ten zážitek nekazi. Byli jsme několikrát a vždy se sem vrátíme, když jsme poblíž. Stojí to za to a ten pohled na moře je kouzelný.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přidat do oblíbených
Zobrazit oblíbené
pondělí: Otevřeno 24 hodin
úterý: Otevřeno 24 hodin
středa: Otevřeno 24 hodin
čtvrtek: Otevřeno 24 hodin
pátek: Otevřeno 24 hodin
sobota: Otevřeno 24 hodin
neděle: Otevřeno 24 hodin

Odstartujte nové dobrodružství:

  1. Letenky
  2. Ubytování
  3. Pojištění
  4. Autopůjčovna
  5. Zájezdy